Werkwijze

Als je doelgericht te werk gaat, bereik je het meest. Je hoeft bij mij geen rekening te houden met langdurige trajecten.

Iedereen (persoon, team of organisatie) is uniek en vraagt om een andere aanpak. Tijdens een vrijblijvend en oriënterend gesprek bespreken we: wat wil je bereiken, wat verwacht je van mij, is er een “klik”? In een vervolggesprek stellen we je doel(en) vast en ga je een contract aan. Niet met mij, maar met jezelf, want om verandering te realiseren, moet je dat zelf echt willen. Met een reeks tweewekelijkse gesprekken gaan we vervolgens aan de slag.

Ik houd, met de nodige dosis humor, een spiegel voor en laat je op een onvoorwaardelijke manier naar jezelf kijken. Dat doe ik door te luisteren en gericht vragen te stellen, in plaats van antwoorden te geven. Dat kan confronterend zijn, maar ik leer je die confrontatie niet uit de weg te gaan en help je er het positieve uit te halen.

Ik zet je aan het werk. Door te relativeren en om jezelf te lachen, ontdek je jouw drijfveren, wensen, maar ook je grenzen en belemmeringen. Met een nieuwe bril of andere invalshoek zie je mogelijkheden die je eerst niet zag.