Ervaringen van cliënten

Coaching on the job

Door de oprechte geïnteresseerdheid in mensen weet Ebel dichtbij onze persoonlijkheid te komen. Ze weet door haar vragen, praktische tips en handreikingen een ogenschijnlijk groot probleem hanteerbaar te maken.
Door deze coaching hebben we geleerd verbindingen te maken tussen de regieverpleegkundigen en de teamverpleegkundigen. Hierdoor kan er meer efficiënt gewerkt worden en is de samenwerking tussen het team en regieverpleegkundigen zichtbaar verbeterd.

Regieverpleegkundigen,
Afdeling Neurochirurgie
Erasmus MC

Loopbaancoaching:

In de gesprekken, die wij samen hebben gevoerd heb jij mij mede tot het inzicht gebracht om te proberen te gaan ontstressen, misschien tijdelijk vrijwilligerswerk te gaan doen in een branche die mij aantrok en mij vooral niet te forceren. Door dat geslaagde vrijwilligerswerk nu en dan en het afstand nemen van de afwijzingen bij de wekelijkse sollicitaties heb ik uiteindelijk na een goed half jaar weer werk gevonden in een door mij gewenste werkkring. En dat op mijn 61ste jaar.
Graag wil ik je hierbij danken voor je geduldig aanhoren, je prima adviezen en het me laten focussen op de toekomst.

Theo Bosman,
Oud directeur
Openbare basisschool, Schiedam
Supervisie:

Persoonlijk heeft de coaching van Ebel ervoor gezorgd dat ik zelfverzekerder ben geworden en duidelijker mijn eigen verwachting en mening uit. Als leidinggevende heb ik geleerd om niet direct met oplossingen of voorstellen te komen, maar de verantwoording hiervoor meer bij de projectleiders te laten. In plaats van direct genoegen te nemen met antwoorden vraag ook meer door als iets met niet direct duidelijk is, in plaats van hierin zelf alvast in te vullen wat ik zou willen horen.
Vooral de combinatie tussen de praktijk en theorie waar ik tijdens de coaching mee gewerkt hebt was voor mij motiverend. Door zelf op onderzoek uit te gaan naar bv. verschillende soorten leiderschap ontdekte ik voor mezelf ook hoe mijn eigen leiderschap op dat moment was. Dit was absoluut een eyeopener voor mezelf. Ik had hier voor mezelf een beeld voor ogen zoals ik dacht dat ik het deed en wat bij me paste. Maar dit bleek vooral een beeld dat ik als ‘ideaal’ plaatje in mijn hoofd had en wat ook gewoon niet bij me paste. Doordat Ebel hier over doorvroeg en me er zelf meer over na liet denken, leverde dat voor mij weer een nieuwe uitdaging op om me verder op te richten en te ontwikkelen.

Harmen van de Wetering
hoofd projectbureau
Tante Yo, Schiedam
Loopbaancoaching:

Vanaf het eerste kennismakingsgesprek had ik het idee dat er een klik was. In mijn ogen heel belangrijk om je open te kunnen stellen voor een coach. Van te voren had ik de voorwaarden dat mijn coach geen zweverig type zou zijn en breder zou moeten kunnen denken dan werk alleen. Ik denk dat juist bovenstaande twee punten de werkwijze van Ebel kenmerken. Ebel is recht door zee, zet je zelf aan het denken en houdt rekening met jou als persoon. Door open het gesprek in te gaan, word je uitgedaagd om over je eigen handelen na te denken en zelf oplossingen aan te dragen. Ondanks dat dit af en toe erg confronterend kan zijn, gebeurt dit op een prettige manier. In situaties waar je vastloopt geeft Ebel praktische tips en duidelijke voorbeelden waar je direct mee aan de slag kunt.

Bianca van Moorsel,
Onderzoeker kenniscentrum zorginnovatie Hogeschool Rotterdam
Beleidsmedewerker, Thuiszorg Rotterdam
Coaching:

Een gezonde manier om de benen op tafel te leggen en na te denken hoe ik als manager dingen doe. Maar dan wel met iemand die kritische vragen stelt en een spiegel voorhoudt.Het leuke is dat er niet wordt gesproken over goed en fout maar over welke mogelijkheden er nog meer zijn dan de oplossing die ik heb gekozen.
Ik heb meer rust gekregen kan nu beter afstand nemen en trek niet alles direct aan. Ik probeer meer gebruik te maken van de capaciteiten van anderen en niet alles zelf te doen. Ik probeer helderder te krijgen aan welke knoppen ik zelf kan draaien en wat buiten mijn macht ligt.
….En daarnaast merk ik dat het wellicht handig is volgend jaar weer eens op te pakken. Kan dat nog in jouw volle agenda?

Dr.ir.Renata Sanders,
Manager klinisch Chemisch laboratorium
Vlietland Ziekenhuis
Supervisie:

In mijn nieuwe functie ervaarde ik veel onzekerheid in conflictsituaties of gespreksvormen met medewerkers. Door privé omstandigheden werd dit nog eens versterkt. De supervisie heeft mij op weg geholpen om beter de situaties in te zien en niet een verwachting te creëren wat er mogelijk zou kunnen gebeuren. Hierdoor vond ik het moeilijk om de situaties aan te gaan. Het traject heeft mij in laten zien wat mijn sterke punten zijn en hoe ik deze kan gebruiken. Maar ook wat mijn valkuilen zijn en hoe ik hier mee om kan gaan. Dus niet uitgaan wat er zou kunnen gebeuren maar de situatie zijn gang te laten gaan en daarop anticiperen. Dit heeft mij meer rust in mijn werk gegeven. Door zelf de problemen aan te geven en te omschrijven kom je vaak al tot een beter inzicht. Ik kwam tot het inzicht dat het anders kan en hoe het anders kan.
De supervisie is voor mij een handvat geweest om me verder te ontwikkelen in de werksituaties maar ook op een persoonlijk vlak. Het heeft mij meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld gebracht.

JantineSprij,
Teamleider post-analyse RVE Laboratoria,
Vlietland Ziekenhuis